Stvaranje sveobuhvatnog sistema za istraživanje i razvoj

                                   

Program saradnje nauke i privrede osmišljen je uz tehničku pomoć Svetske banke u okviru druge komponente „Projekta podrške istraživanju, inovacijama i transferu tehnologije u Srbiji“, koji je finansiran iz Pretpristupnih fondova Evropske unije za 2013. godinu. Realizacija Programa je finansirana po osnovu Ugovora o Direktnom grantu – „Stvaranje sveobuhvatnog sistema za istraživanje i razvoj“ koji je potpisan 5. februara 2016. između Fonda za inovacionu delatnost i Ministarstva finansija (Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije). Kroz ovaj ugovor, obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 3,4 miliona evra, od čega 2,4 miliona evra iz Evropske unije i jedan milion evra iz budžeta Republike Srbije, preko razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Na osnovu javnog poziva za dostavljanje prijava za Program saradnje nauke i privrede raspisanog 21. juna 2016. godine i zatvorenog 23. septembra 2016. godine, odobreno je 3 miliona evra bespovratnih sredstava za finansiranje 14 inovativnih projekata. Implementacija svih projekata počela je u prvom kvartalu 2017. godine i završena je zaključno sa 28. februarom 2019.

Vremenski period realizacije Ugovora o Direktnom grantu - Stvaranje sveobuhvatnog sistema za istraživanje i razvoj je februar 2016. godine – mart 2019. godine. 

                                           

 

Ovde možete preuzeti: