Smart Start: ОТКЉУЧАЈ СВОЈ ПОТЕНЦИЈАЛ


06.11.2023

Фонд за иновациону делатност отвара нови јавни позив за пројектно финансирање у оквиру Програма Паметни почетак намењен високо-мотивисаним тимовима, који нуде скалабилна техничка решења за различите тржишне проблеме. Учесницима у програму на располагању су бесповратна средства до 5,4 милиона динара по појединачном пројекту, а Фонд амбициозним тимовима нуди финансирање од 90% укупног буџета пројекта.

Паметни почетак фокусиран је на проучавање, валидацију и демонстрацију корисности производа, услуга и технологија, као и развој првих прототипа или минимално одрживих производа (MVP). Поред финансијске подршке, програм нуди и менторство, које ће  тимовима од 2 до 5 чланова помоћи у спровођењу прве фазе истраживања тржишта, развоју производа и успостављању пословних модела.

Рок за пријаву иновативних пројеката је 01. фебруар 2024. године, до 12 часова. Пријаве из свих области науке и технологије подносе се путем портала, а неопходна документација се налази на интернет страници Фонда.

За све заинтересоване, тим Фонда за иновациону делатност ће организовати низ радионица и информативних сесија током трајања јавног позива. Наш циљ је да подстакнемо младе тимове да се укључе у процес иновација и своје концепте претворе у успешне предузетничке подухвате.

Средства за реализацију овог јавног позива обезбеђена су из буџета Републике Србије за 2023. годину, са раздела Министарства науке, технолошког развоја и иновација у укупном износу до 260 милиона динара.