Zatvoren javni poziv


16.11.2022

U utorak, 15. novembra u 15 časova istekao je rok za podnošenje predloga inovativnih projekata u okviru Programa ranog razvoja i Programa sufinansiranja inovacija.

Na raspisani javni poziv, koji je pokrenut 15. septembra 2022. godine podneto je 180 predloga inovativnih projekata.  Za Program ranog razvoja podneto je 133 predloga, od čega je 77 projekata prijavljeno od strane neformalnih timova, dok je za Program sufinansiranja inovacija podneto 47 prijava.

Inovativni projekti koji ispunjavaju uslove podobnosti biće upućeni na međunarodnu nezavisnu procenu koju sprovode tehnički recenzenti i Ekspertska komisija. Nakon prve faze procene, najkvalitetniji projekti dobiće priliku da uživo prezentuju svoje inovacije pred Ekspertskom komisijom, posle čega se donosi konačna odluka o finansiranju na osnovu kvaliteta projekata i raspoloživih sredstava opredeljenih za javni poziv.

Odluka o užem izboru očekuje se krajem decembra 2022. godine, dok se finalizacija postupka konačnog izbora projekata za finansiranje očekuje krajem februara 2023. godine.

Sredstva za realizaciju trećeg javnog poziva ukupne vrednosti od 3,2 miliona evra obezbeđena su iz pretpristupnih fondova Evropske unije kroz projekat ”Povećanje kapaciteta i tehnološke spremnosti malih i srednjih preduzeća”.