SuperProstor: SAVEZNIK U GRADNjI I OPREMANjU ENTERIJERA


12.09.2023

Digitalna destinacija za inspiraciju i informacije

Osmišljavanje, gradnja i opremanje životnih i radnih prostora danas pružaju velik izbor mogućnosti i inovativnih rešenja. Oni koji se upuštaju u ovu avanturu, često bez predhodnog iskustva, suočavaju se sa brojnim nepoznanicama i nizom izazova koje takvi kompleksni poduhvati nose. SuperProstor predstavlja jedinstveno rešenje za pronalazak odgovora u tim situacijama. Ova sveobuhvatna digitalna platforma kreirana je sa ciljem da svima koji planiraju da grade, renoviraju ili opremaju prostor olakša ceo proces planiranja i realizacije projekta.

Digitalna oaza realizovanih projekata i stručnjaka

Platforma omogućava pristup informacijama o najboljim realizovanim arhitektonskim projektima i enterijerima u Srbiji i Crnoj Gori, uključujući podatke o autorima, kreativnim rešenjima i proizvodima koji su korišćeni u tim projektima, kao i kompanijama koje su ih realizovale. Sa više od 300 odabranih i uspešno završenih projekata u svojoj rastućoj bazi, SuperProstor omogućava korisnicima da istraže različite pristupe dizajnu i pronađu inspiraciju za svoj prostor, kao i da stupe u kontakt sa onima koji im mogu pomoći da realizuju svoj projekat, u bilo kojoj fazi.

Svrha platforme znatno je dublja od pružanja informacija o arhitektama, dostupnim proizvodima i kompanijama - svi ovi podaci povezani su sa već uspešno realizovanim projektima, što omogućava korisnicima jednostavan uvid u iskustva drugih, čime se podstiče kreativnost i poboljšava kvalitet njihovih budućih projekata.

Korisnik platforme može biti vlasnik stana ili kuće spremne za preuređenje, ali i arhitekta u potrazi za svežom inspiracijom i novinama na tržištu, ili pak iskusni investitor koji širi svoju mrežu partnera. SuperProstor se već pozicionirao kao baza pouzdanih stručnjaka koji čine srž svakog uspešnog projekta, a čine je birane arhitekte i dizajneri enterijera, proizvođači i dobavljači materijala i proizvoda, izvođači radova, konsultanti i mnogi drugi profesionalci.

Vizionari iza platforme

Iza platforme stoje iskusni poznavaoci ove oblasti - Relja Ivanić, arhitekta i specijalizovani arhitektonski fotograf i Kosta Mijić, arhitekta i tehnološki preduzetnik.

Nakon što je lansiran krajem 2022. godine, SuperProstor nastavlja intenzivni razvoj podržan sredstvima Evropske unije kroz program Fonda za inovacionu delatnost.

U svetu arhitekture i dizajna, SuperProstor nudi više od informacija – nudi viziju, inspiraciju i posvećenost unapređenju kvaliteta naših životnih i radnih prostora.

 

Ugovorom o direktnom grantu - Povećanje inovacionih kapaciteta i tehnološke spremnosti MSP, koji je potpisan između Fonda za inovacionu delatnost i Ministarstva finansija (Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije) obezbeđuje sredstva za nastavak sprovođenja Programa ranog razvoja,  Programa sufinansiranja inovacija i Programa saradnje nauke i privrede.

Ukupna vrednost Ugovora o Direktnom grantu iznosi 20 miliona evra, od čega 15 miliona evra iz Pretpristupnih fondova Evropske unije za 2018. godinu (IPA 2018) i 5 miliona evra iz budžeta Republike Srbije, sa razdela Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Iznos opredeljen za finansiranje odobrenih projekata u okviru Programa ranog razvoja, Programa sufinansiranja inovacija i Programa saradnje nauke i privrede, finansiranih u okviru ovog Ugovora o Direktnom grantu iznosi 18 miliona evra.

Više o projektu možete saznati na: http://www.inovacionifond.rs/