Počinje prijavljivanje za lokalno takmičenje Slush 2016


28.07.2016

Domaćim starapima i ove godine se nudi prilika da predstave svoje ideje u oblasti društvenih inovacija i kvalifikuju se za učešće na konferenciji Slush 2016 u Helsinkiju – na takmičenju Slush koje će biti održano u Beogradu, 1. septembra 2016. godine, u prostorijama Fonda u Naučno-tehnološkom parku „Beograd“, od 11 do 16 časova.

Srbija je jedna od 20 zemalja širom sveta u kojima će tokom leta biti održana lokalna takmičenja za Slush. I ove godine takmičenje za naše kompanije organizuje Fond za inovacionu delatnost u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Finske.

Idealni kandidati za takmičenje su startapi koji razvijaju originalna i održiva rešenja za goruća pitanja Planete – bez sektorskih i geografskih ograničenja; imaju iskustvo i potencijal za rast; veštine i želju da postignu uspeh; poslovnu ideju koja je privukla interesovanje, ali je i dalje u ranoj fazi razvoja; prototip u radnoj fazi.

U nadmetanju učestvuju domaći startapi, od kojih najbolja tri prolaze evaluaciju finskih stručnjaka u Helsinkiju, a pobednik ulazi u Program Impact Accelerator i odlazi na Slush konferenciju.

Prijave za takmičenje treba poslati Fondu do 29. avgusta 2016. godine popunjavanjem formulara koji se nalazi na adresi https://goo.gl/forms/cf7XA0GnokZ9arqU2, a sva pitanja se mogu slati na slush@inovacionifond.rs

Pobednik prošlogodišnjeg takmičenja, prvog koje je održano u Srbiji, bila je niška kompanija Neopix, koja je u konkurenciji 14 startap kompanija pobedila sa igricom za mobilne platforme „They Mean Well“. Neopix je i prvi startap iz Srbije koji je učestvovao na Konferenciji Slush u Helsinkiju novembra prošle godine.

Šta je Slush?

Slush je dvodnevna konferecija namenjena startap kompanijama – jedna od najvećih te vrste u Evropi. Na ovom skupu startapi imaju priliku da predstave svoje ideje međunarodnim investitorima i stručnoj javnosti. Prošle godine na Konferenciji je tokom dva dana učestvovalo je 15 000 posetilaca iz 100 zemalja.

Šta je Impact Accelerator?

U partnerstvu sa međunarodnim organizacijama, među kojima je i Fond za inovacionu delatnost u Srbiji, Ministarstvo spoljnih poslova Finske organizuje Impact Accelerator kao program podrške osnivačima startap kompanija u razvijanju poslovnih ideja i unapređenju poslovanja, uspostavljanju mreže kontakata, povezivanju sa investitorima i potencijalnim partnerima, kao i predstavljanju svojih proizvoda na Konferenciji Slush.

Tokom programa predviđen je rad sa mentorima, pripreme u Helsinkiju od 22. novembra do 2. decembra 2016. godine, učešće na Konferenciji 30. novembra i 1. decembra, kao i podrška nakon događaja. Sve troškove puta i boravka snosi finski organizator.

Šta dobijaju učesnici Programa Impact Accelerator?

  • Onlajn program pre mentorskog rada za sve odabrane učesnike;
  • Obuku u u Helsinkiju od 22. novembra do 2. decembra;
  • Praktične tematske radionice za unapređenje poslovnih veština sa vodećim međunarodnim stručnjacima
  • Povezivanje sa srodnim kompanijama iz iste industrije
  • Učešće na Konferenciji Slush 2016​
  • Veštine predstavljanja na sastancima sa pojedinačnim investitorima;
  • Priliku da se nađu u Slush 100 Pitching Competition & Slush Impact Showcase;
  • Umrežavanje sa nevladinim organizacijama, institucijama, startapima, medijima i drugima interesnim grupama iz nordijskih zemalja i šire;
  • Pristup drugim događajima tokom Slush nedelje

Global Impact Accelerator

Slush Local Competition 2016 Belgrade – Agenda