Nova radionica posvećena Programu saradnje nauke i privrede


05.09.2016

Nove radionice o Programu saradnje nauke i privrede biće održane u sredu 7. septembra u Privrednoj komori Srbije sa početkom  u 14.15 časova, u četvrtak 8. septembra od 13 do 15 časova u prostorijama Fonda, u Naučno-tehnološkom parku “Beograd” i u petak 9. septembra od 11 časova u Regionalnoj privrednoj komori Pančevo. Ulaz je slobodan.

Datum i vreme svake sledeće radionice biće objavljeni na sajtu Fonda.

Zainteresovani se o detaljima Programa mogu obavestiti i slanjem pitanja na cgs@inovacionifond.rs, ili se mogu javiti Fondu na broj 011 6555 696 svakog radnog dana od 8.30 do 15.30 časova.

Program saradnje nauke i privrede sprovodi Fond za inovacionu delatnost, a finansiraju ga Evropska unija, u iznosu od 2,4 miliona evra, i Republika Srbija, u iznosu od 1 milion evra. Osmišljen je uz tehničku pomoć Svetske banke, takođe iz sredstava Evropske unije.

Svrha Programa je podsticanje saradnje između privatnih preduzeća i javnih naučnoistraživačkih organizacija u Srbiji, kako bi se kroz zajedničke razvojne projekte stvorili inovativni proizvodi, usluge i tehnologije sa tržišnom primenom. U okviru ovog programa, Fond će obezbediti bespovratna sredstva u iznosu do 300.000 evra po projektu.