Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća


27.05.2022

Ovogodišnje učešće Fonda na 64. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obeležilo je predstavljanje inovativnih projekata preduzeća Cinteraction, DokTok, PHYGITAL Museum of Makeup, INVT, AI SOFTWARE, Decode.

Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa prvim srpskim muzejom šminke koji je osmišljen da spoji fizičku i digitalnu realnost, softverskom platformom koja je bazirana na veštačkoj inteligenciji za merenje angažovanosti učesnika u online nastavi i poboljšanje procesa znanja, telemedicinskim rešenjem koje jednostavno i brzo pruža kvalitetne zdravstvene i psihološke konsultacije sa stucnjacima, digitalnim pravnim pomoćnikom za razumevanje složene politike online privatnosti, softverskim rešenjem koje unapređuje način na koji brendovi prepoznaju polovne proizvode i pretvaraju ih u korisne izvore podataka, kao  i sistemom za bežični nadzor solarnih instalacija i predviđanje proizvodnje u relanom vremenu.

Pod sloganom „Inovacije pred vašim očima”, Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća je najznačajniji privredni i tehnološki događaj u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, koji ima izuzetan uticaj na budući razvoj industrije u zemlji i regionu. To je tradicionalno mesto susreta i poslovnih kontakata, koje omogućava brojnim izlagačima i posetiocima ispunjenje svojih poslovnih očekivanja.