Libijski državni inovacioni fond u poseti Fondu


02.08.2016

Biomaterijali i regenerativna medicina, menadžment u oblasti inovacija, i saradnja naučno-istraživačkog sektora i privrede oblasti su rada Libijske orzanizacije za istraživanja, nauku i tehnologiju Lastar, čiji su predstavnici danas posetili Fond za inovacionu delatnost i Naučno-tehnološki part “Beograd”.

Poseta je upriličena u okviru saradnje Fonda i Inovacionog centra Mašinskog fakulteta, domaćina libijske delegacije. Delegaciju Lastar-a činili su prof. dr Faisal R. Mohamed, direktor, i prof. dr Ramadan Almadani, šef Odeljenja za planiranje.

“Libijskim kolegama predstavili smo rezultate prethodnog rada i svoje aktuelne programe. Budući da se i sami bave povezivanjem nauke i privrede, posebnu pažnju je privukao finansijski instrument u okviru Programa saradnje nauke i privrede. Uvek je dobro razmeniti iskustva, videti da nas povezuju ponekad vrlo slični problemi, ponuditi i dobiti dobre ideje i rešenja”, kaže v.d. direktor Fond Ivan Rakonjac.

U okviru svog mandata da uspostavlja međunarodnu saradnju sa srodnim organizacijama, Fond za inovacionu delatnost poslednjih meseci je, pored libijskih kolega, primio i delegacije inovacionih fondova Gruzije, Belorusije, i Brazila.