Ivanka Milenković dobitnica priznanja Cvet uspeha za ženu zmaja


09.11.2014

Udruženje poslovnih žena Srbije organizovalo je osmu godinu za redom dodelu prestižnih nagrada „Cvet uspeha za ženu zmaja”, sa ciljem da oda priznanje najuspešnijim preduzetnicama u Srbiji.

Specijalno priznanje za inovativnost za 2014. godinu ponela je Ivanka Milenković, osnivač  i direktor kompanije EKOFUNGI.

Kompanija EKOFUNGI je uspešno okončala projekat koji je finansiran u drugom ciklusu Programa ranog razvoja  i na putu je da takav rezultat ponovi i kao korisnik četvrtog ciklusa istog programa. Inovatiovnost koju je Program ranog razvoja prepoznao i podržao, doprinela je da EKOGFUNGI zauzima specifično i sve značajnije mesto u svojoj branši, ne samo u zemlji već i u svetu.  Zahvaljujući realizovanim projektima, inovativnom pristupu i novim rešenjima ovo preduzeće je primer da i u ne lakim okolnostima, rast zasnovan na stalnim inovacijama i unapređenju procesa može biti evidentan.

Slogan ovogodišnje manifestacije bio je „SAN, IDEJA, CILj“. Projekat su i ove godine podržali Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ i Centar za privatna internacionalna preduzeća iz Vašingtona- CIPE, sponzori i tradicionalno, članice UPŽ Srbije. Institucionalnu podršku projektu su dali Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije, Evropska banka za obnovu i razvoj i European SME Week.