Расписан нови јавни позив за Доказ концепта


28.02.2020

Истраживачи којима је потребна подршка да докажу да ће из истраживања настати нови производ за којим постоји потреба на тржишту од данас се могу пријавити  на нови јавни позив Фонда за иновациону делатност за Програм доказ концепта.

Кроз Доказ концепта истраживачи из научноистраживачких организација могу да добију пословну и финансијску подршку у износу до 2.400.000 динара како би утврдили техничке карактеристике и тржишну примену новог производа, процеса или технологије који развијају у свом истраживању.

Сви заинтересовани истраживачи могу поднети пријаву до 28. априла, путем портала Фонда за иновациону делатност. Могу се пријавити пројекти из свих области науке и технологије, укључујући и друштвено-хуманистичке и уметност, од стране научноистраживачих организација, као и свих других институција и организација у Србији које су акредитоване за научноистраживачку делатност, укључујући и приватне.

Средства за реализацију јавног позива обезбеђена су из буџета Владе Републике Србије, са раздела Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а кроз „Пројекат унапређења конкурентности и запошљавања“ (споразум о зајму Републике Србије са Светском банком).