Произведено 30.000 Зелених маски за вишекратну употребу


04.05.2020

Зелена маска „LifeMask”, нова врста заштитне маске за вишекратну употребу са изменљивим филтером, спремна је за коришћење и у изузетно кратком временском року произведено је 30.000 маски. Стартап ,,CCS Solutions“, који је одговоран за израду ових данас међу најтраженијим производима, планира да јавним здравственим установама донира преко десет хиљада маски широм Србије. Зелену маску је могуће набавити и у апотекама, као и преко интернет продавнице: zelenamaska.rs.

Зелена маска је произведена од меке пластике која се користи у прехрамбеној индустрији, а од стране Института за јавно здравље Србије добијен је сертификат о здравственој исправности.

Филтери се мењују након 100 сати коришћења, а ускоро ће се понудити и филтери за заштиту од загађеног ваздуха, полена и прашине. Маска се дезинфикује прокувавањем у води температуре 80-90 степени, а гаранција на маску је три године. Тим предузећа „CCS Solutions“ увелико ради на дизајну новог типа маске који ће бити намењен за употребу у индустрији јер је велики број предузећа показао интересовање да обезбеди заштитну маску за своје запослене.

Израда и производња маски је подржана од стране Фонда за иновациону делатност.