ЗАТВОРЕН ПОЗИВ ЗА ПРОГРАМ АКЦЕЛЕРАЦИЈЕ КАТАПУЛТ


06.12.2021

Јавни позив за Катапулт програм акцелерације је затворен данас, 6. децембра у 15 часова. Тим Фонда за иновациону делатност ће у наредном периоду радити на провери испуњености формалних услова пристиглих пријава. Предузећа која испуњавају услове подобности биће упућени на међународну независну процену коју спроводе технички рецензенти и  Комисија за селекцију.

Након прве фазе процене, најквалитетнији тимови добиће прилику да се уживо представе пред Kомисијом за селекцију, после чега се доноси коначна одлука о финансирању на основу квалитета пријава и расположивих средстава опредељених за јавни позив.

Одлука о ужем избору очекује се у другој половини јануара 2022. године, док се финализација поступка коначног избора предузећа за учешће у програму акцелерације очекује крајем фебруара 2022 године.

На расписани позив, који је покренут 15. октобра 2021. године поднето је 148 пријавa.

Средства за реализацију Катапулт програма у укупном износу од седам милиона евра до 2024. године, обезбеђена су на основу споразума о зајму Републике Србије (Министарство просвете, науке и технолошког развоја) и Светске банке кроз „Пројекат акцелерације иновација и подстицање раста предузетништва у Републици Србији“, који је посвећен јачању иновативног предузетништва и научних истраживања у Србији. Додатну техничку помоћ у реализацији програма пружа Светска банка, а финансира Европска унија.