ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ СТАРТАП ЗАЈЕДНИЦЕ ЗА КАТАПУЛТ ПРОГРАМ АКЦЕЛЕРАЦИЈЕ


16.10.2023

Трећи јавни позив за учешће у Катапулт програму акцелерације затворен је данас у 12 часова. Наша стартап заједница изразила је велико интересовање и потребу за подршком убрзаног развоја пословања и освајања глобалног тржишта.

На јавни позив покренут у јулу ове године, пристигло је 114 пријава.

У складу са процедурама селекције, након провере испуњености формалних услова за пријаву, тим Фонда ће упутити предузећа која испуњавају услове подобности на међународну независну процену, коју спроводе технички рецензенти и Комисија за селекцију.

Стартапи са највишим оценама улазе у ужи круг селекције, а најквалитетнији ће имати прилику да се уживо представе члановима независне Комисије. Одлука о ужем избору очекује се крајем децембра 2023. године, док се финализација поступка коначног избора предузећa за учешће у програму акцелерације очекује средином фебруара 2024. године.

Средства за реализацију Катапулт програма обезбеђeна су на основу заједничког улагања Републике Србије (Министарство науке, технолошког развоја и иновација) кроз зајам и техничку подршку Светске банке у износу од 7,7 милиона евра и бесповратне финансијске подршке Европске уније у износу од 10 милиона евра. Катапулт програм је део „Пројекта акцелерације иновација и подстицање раста предузетништва у Републици Србији“, који је посвећен јачању иновативног предузетништва и научних истраживања.