SuperProstor: САВЕЗНИК У ГРАДЊИ И ОПРЕМАЊУ ЕНТЕРИЈЕРА


12.09.2023

Дигитална дестинација за инспирацију и информације

Осмишљавање, градња и опремање животних и радних простора данас пружају велик избор могућности и иновативних решења. Они који се упуштају у ову авантуру, често без предходног искуства, суочавају се са бројним непознаницама и низом изазова које такви комплексни подухвати носе. SuperProstor представља јединствено решење за проналазак одговора у тим ситуацијама. Ова свеобухватна дигитална платформа креирана је са циљем да свима који планирају да граде, реновирају или опремају простор олакша цео процес планирања и реализације пројекта.

Дигитална оаза реализованих пројеката и стручњака

Платформа омогућава приступ информацијама о најбољим реализованим архитектонским пројектима и ентеријерима у Србији и Црној Гори, укључујући податке о ауторима, креативним решењима и производима који су коришћени у тим пројектима, као и компанијама које су их реализовале. Са више од 300 одабраних и успешно завршених пројеката у својој растућој бази, SuperProstor омогућава корисницима да истраже различите приступе дизајну и пронађу инспирацију за свој простор, као и да ступе у контакт са онима који им могу помоћи да реализују свој пројекат, у било којој фази.

Сврха платформе знатно је дубља од пружања информација о архитектама, доступним производима и компанијама - сви ови подаци повезани су са већ успешно реализованим пројектима, што омогућава корисницима једноставан увид у искуства других, чиме се подстиче креативност и побољшава квалитет њихових будућих пројеката.

Корисник платформе може бити власник стана или куће спремне за преуређење, али и архитекта у потрази за свежом инспирацијом и новинама на тржишту, или пак искусни инвеститор који шири своју мрежу партнера. SuperProstor се већ позиционирао као база поузданих стручњака који чине срж сваког успешног пројекта, а чине је биране архитекте и дизајнери ентеријера, произвођачи и добављачи материјала и производа, извођачи радова, консултанти и многи други професионалци.

Визионари иза платформе

Иза платформе стоје искусни познаваоци ове области - Реља Иванић, архитекта и специјализовани архитектонски фотограф и Коста Мијић, архитекта и технолошки предузетник.

Након што је лансиран крајем 2022. године, SuperProstor наставља интензивни развој подржан средствима Европске уније кроз програм Фонда за иновациону делатност.

У свету архитектуре и дизајна, SuperProstor нуди више од информација – нуди визију, инспирацију и посвећеност унапређењу квалитета наших животних и радних простора.

 

Уговором о директном гранту - Повећање иновационих капацитета и технолошке спремности МСП, који је потписан између Фонда за иновациону делатност и Министарства финансија (Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније) обезбеђује средства за наставак спровођења Програма раног развоја,  Програма суфинансирања иновација и Програма сарадње науке и привреде.

Укупна вредност Уговора о Директном гранту износи 20 милиона евра, од чега 15 милиона евра из Претприступних фондова Европске уније за 2018. годину (ИПА 2018) и 5 милиона евра из буџета Републике Србије, са раздела Министарства науке, технолошког развоја и иновација.

Износ опредељен за финансирање одобрених пројеката у оквиру Програма раног развоја, Програма суфинансирања иновација и Програма сарадње науке и привреде, финансираних у оквиру овог Уговора о Директном гранту износи 18 милиона евра.

Више о пројекту можете сазнати на: http://www.inovacionifond.rs/