Пријавите се за Катапулт!


07.07.2022

Пријавите се за Катапулт!

Oтворен јавни позив за учешће у програму акцелерације

 

Фонд за иновациону делатност позива иновативна предузећа у раној фази развоја производа и освајања тржишта, као и предузећa са доказаном тржишном тракцијом да се пријаве за учешће у програму акцелерације и постану део Катапулт заједнице.

Катапулт нуди интензивно тромесечно менторство и финансијску подршку у виду бесповратних средстава од 20.000 евра (за Ideation категорију предузећа) до 50.000 евра (за Scale-up категорију предузећа).

Предузећа у оквиру овог програма имају прилику да сарађују са више од 30 искусних међународних и локалних ментора како би унапредили своје пословање и стекли нове вештине за привлачење приватних инвестиција.

Додатно, стaртаповима који обезбеде квалификовану инвестицију у року од девет месеци од завршетка акцелерације, на располагању је финансијска подршка до 300.000 евра бесповратних средстава.

Пријаве предузећа из свих области науке и технологијe, као и индустријског сектора се подносе путем Катапулт портала до 17. октобар 2022. године у 15:00 часова.

Подсећања ради, Катапулт заједница је почела да се формира након првог јавног позива прошле године, када је за подршку одабрано 19 иновативних стартапа. Након тромесечног програма акцелерације стартапи се тренутно налазе у фази прикупљања ивестиција.  

Средства за реализацију Катапулт програма обезбеђена су на основу заједничког улагања Републике Србије (Министарство просвете, науке и технолошког развоја) кроз зајам и техничку подршку Светске банке у износу од 7,7 милиона евра и бесповратне финансијске подршке Европске уније у износу од 10 милиона евра.).

Програм акцелерације Катапулт додатно оснажује нашу стартап заједницу да се позиционира на глобалном тржишту и на тај начин допринесе расту и конкурентности српске економије.