Позив за студенте


02.10.2020

Искористите прилику да стекнете искуство како се доносе одлуке о инвестирању у иновативне пројекте предузећа!

 

НОВИ ПОЗИВ СТУДЕНТИМА ЗА ПРИСУСТВОВАЊЕ У ФИНАЛНОЈ ФАЗИ ПРОЦЕСА ИЗБОРА ИНОВАТИВНИХ ПРОЈЕКАТА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ

 

Фонд за иновациону делатност позива студенте завршних година основних студија и студенте мастер студија да се пријаве за присуствовање у финалној фази процеса избора иновативних пројеката за финансирање. Одабрани студенти ће добити прилику да се упознају са радом Фонда за иновациону делатност и да присуствују презентацијама пројеката који су уврштени у ужи избор, као и дискусијама чланова независне Експертске комисије која доноси коначну одлуку о финансирању. Током интензивних састанака, студенти ће имати прилике да се упознају са процесима одлучивања, начином рада инвестиционих панела, као и начином доношења одлука о финансирању, односно о улагању у високоризичне подухвате.

Ово је идеална прилика за студенте који имају амбиције да се у својој каријери баве финансијским улагањем.

Одабране студенте очекује:

  • Упознавање са радом Фонда за иновациону делатност (полудневна презентација);
  • Интензивни састанци у трајању од 5-10 радних дана (планирано за средину новембра 2020. године), који подразумевају присуство презентацијама пројеката (pitch) и састанцима и дискусијама Експертске комисије.

У складу са тренутном ситуацијом и ванредним мерама на снази, презентације и састанци  могу бити одржани путем online апликације.

Радни језик је енглески.

Студенти који желе да се пријаве потребно је да:

  • Покажу високу мотивисаност за стицање знања и практичног искуства;
  • Буду студенти последње године основних академских студија, студент или докторских студија;
  • Имају просек оцена 8.0 или више (на програму који тренутно похађа, односно на претходном нивоу студирања за студенте прве године мастер или докторских студија);
  • Имају одлично знање енглеског језика.

Документација за пријаву:

  • Биографија (неопходно је да садржи и годину уписа студијског програма, годину програма коју кандидат у тренутку пријаве похађа и просечну оцену на том програму, односно на претходном нивоу студирања за студенте прве године мастер или прве године докторских студија);
  • Мотивационо писмо.

Пријаве које садрже све наведено биће узете у разматрање.

Пријаве је потребно доставити на адресу: lenka.zilic@inovacionifond.rs и (cc) milica.bulatovic@inovacionifond.rs.

Рок за достављање пријава је 21. октобар 2020. године.

Најбоље оцењени кандидати на основу достављене документације биће позвани на интервју.

Током интервјуа од кандидата се може тражити да покаже и:

  • Познавање основних појмова у вези са инвестирањем, управљањем ризицима и стартап компанијама;
  • Знање енглеског језика.

Након обављених интервјуа, кандидати ће бити обавештени о коначној одлуци. Јединствену прилику за стицење искуства у овој области имаће до 2 кандидата.

Фонд за иновациону делатност брине о заштити интелектуалне својине и заштити пословних тајни, тако да ће одабраних кандидата бити у обавези да потпишу изјаву о забрани конфликта интереса и о чувању поверљивих података и информација са којима ће бити у додиру током презентација и састанака Експертске комисије.

За додатна питања будите слободни да нас контактирате на адресу lenka.zilic@inovacionifond.rs или путем телефона на: 011/6555-696.