Међународни сајам технике и техничких достигнућа


27.05.2022

Овогодишње учешће Фонда на 64. Међународном сајму технике и техничких достигнућа, под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја обележило је представљање иновативних пројеката предузећа Cinteraction, DokTok, PHYGITAL Museum of Makeup, INVT, AI SOFTWARE, Decode.

Посетиоци су имали прилику да се упознају са првим српским музејом шминке који је осмишљен да споји физичку и дигиталну реалност, софтверском платформом која је базирана на вештачкој интелигенцији за мерење ангажованости учесника у online настави и побољшање процеса знања, телемедицинским решењем које једноставно и брзо пружа квалитетне здравствене и психолошке консултације са стуцњацима, дигиталним правним помоћником за разумевање сложене политике online приватности, софтверским решењем које унапређује начин на који брендови препознају половне производе и претварају их у корисне изворе података, као  и системом за бежични надзор соларних инсталација и предвиђање производње у реланом времену.

Под слоганом „Иновације пред вашим очима”, Међународни сајам технике и техничких достигнућа је најзначајнији привредни и технолошки догађај у Србији и југоисточној Европи, који има изузетан утицај на будући развој индустрије у земљи и региону. То је традиционално место сусрета и пословних контаката, које омогућава бројним излагачима и посетиоцима испуњење својих пословних очекивања.