UrbiGo: паметна башта у вашем дому


20.06.2022

Ања Варничић је са својим тимом креирала УрбиГо - паметне баште које гаје све од зачинских биљака и мини поврћа, до јагода у становима и то уз помоћ мобилне апликације. Потенцијал УрбиГо иновције препознао је Фонд за иновациону делатност 2018. године, а данас уз подршку Катапулт програма акцелерације, UrbiGo наставља свој развој ка циљаном тржишту.

Данас је све мање зелених површина у нашим градовима, а да све више младих људи који жуде да унесу Природу у свој дом. Приметили смо да је урбано баштованство прилично захтевно. Гајење биљака корисно је за нас, али и неопходно, јер смо принуђени да се боримо са бројним еколошким проблемима у непосредном окружењу”, истакла је Ања Варничић за Катапулт.

Закорачите у свет где технологија узгаја биљке за вас

UrbiGo startup је пионир у свету производње смарт хоме уређаја за урбано баштованство. Њихова паметна башта користи напредне сензоре који прате здравље биљака и посебно светло које мења Сунчево. Корисник се путем iOS или Android мобилне апликације повезује за својом паметном баштом, што му омогућава да негује своје омиљене биљке на даљину.

UrbiGo апликација поседује алгоритме који стварају идеалне услове за различите биљке које корисници узгајају, и учи их како да их правилно негују кроз време. На UrbiGo платформи модерни, урбани баштовани међусобно деле искуства и изазове са којима се сусрећу.

Мисија UrbiGo стартапа је да се овај иновативни, IoT кутак зеленила нађе у сваком урбаном дому. Ања и њен тим се надају да ће им Катапулт у томе помоћи.

Како до тржишта?

Ања је за Катапулт сазнала преко мреже својих пријатеља предузетника. У потрази за подршком која може унапредити њихово пословање и привлачење инвестиција, пријавила је свој тим за учешће у Катапулт програму. Након процеса селекције, UrbiGo је постао део Катапулт заједнице.

Проналажење инвеститора и ментора који разумеју комплексност развоја иновативног хардверског решења највећи изазов са којим се UrbiGo тим тренутно сусреће, као и оних који су успешно лансирали хардверско-софтверска решења на тржишта изван Србије.

Искусни Катапулт ментори из разних области олакшаће излазак овог стартапа на европско тржиште. Уз значајну финансијску подршку и помоћ при структурирању финансијског плана за подизање наредних инвестиција, УрбиГо тим ће током Катапулт програма стећи знања и вештине неопходне за даљи развој.

Захваљујући Катапулту, UrbiGo је већ добио интресовање од неколико регионалних инвеститора, као и приступ парнерима који ће им омогућити да лансирају своје решење на Amazon платформу и тржиште Европе.

Модерно баштованство UrbiGo

Технологија нам може помоћи у креирању иновативних решења и прилагођавању променама у природи које су већ наступиле; као и онима које нас очекују у будућности. Наша вредност је што не стварамо само још један производ, већ што уз IoT технологију и искуство у апликацији чинимо урбано баштованство лаким и забавним за све. То је највећа вредност нашег производа”, закључила је Ања.

Уз подршку Катапулта, пред UrbiGo стартапом су бројни изазови и могућности за убрзани развој. О искуству осталих учесника у Катапулт програму акцелерације читајте у нашим наредним блоговима.