EASYPASS: Закажи час зачас!


23.06.2022

Стартап EasyPass је креирао дигиталну платформу која вам помаже да пронађете професора из било које области и лако закажете приватан час.

Младе иноваторке Јана Антић и Маријана Јовановић основале су стартап ЕасyПасс са идејом да и ученицима и професорима олакшају пут до знања. Још као студенткиње суочавале су се са недостатком времена у процесу стицања нових знања и вештина. Стога су дошле на идеју да убрзају, унапреде и поједноставе образовни процес, а уједно сачувају доследан квалитет. Развиле су дигиталну платформу EasyPass, која повезује професоре и ученике у само неколико кликова.

„Тражња за приватним часовима и помоћи при учењу и унапређењу вештина је све већа. Сваком студенту или ученику је била некада потребна помоћ при учењу, а такође је велика тражња и за стицањем вештина које се уче кроз курсеве и сесије“, истакле су Маријана и Јана.

Платформа је настала у јеку пандемије, јер су се тада јавили први проблеми учења на даљину. Школски систем је био приморан да функционише онлине. Време прилагођавања професора и ђака на онлине наставу потрајао је неко време. У том тренутку јавила се потреба за додатном наставом и приватним часовима.

Изазови за EasyPass тим

Област неформалне едукације је релативно нова област на нашем тржишту. Један од првих изазова са којим се сусреће EasyPass тим је едукација корисника у вези постојања услуга онлине приватних часова. Затим, успостављање баланса између понуде и тражње на сајту, односно да сваки професор који је регистрован на сајту има довољан број заказаних часова, а да са друге стране, сваки родитељ или студент који је у потрази за приватним часовима може да нађе адекватног професора. Проналажење квалитетног наставног кадра је такође један од захтевнијих подухвата.

„Многи студенти, баш као и ђаци основних и средњих школа, у сталној су потрази за добрим наставницима који ће им кроз индивидуалну наставу и приватне часове помоћи у савладавању градива“, потврдиле су Маријана и Јана.

Младе предузетнице задале су себи високе циљеве. У жељи да убрзају свој развој, стекну неке нове вештине и знања у пословању, пријавиле су се за учешће у програму акцелерације Катапулт. Данас су део Катапулт заједнице, јер је Фонд за иновациону делатност препознао њихов потенцијал. Од програма очекују „катапултирање“ у наредна три месеца, јер им је потребна подршка на путу до тржишта.

Катапулт подршка за дигитална врата знања

Будући да имају више од 20.000 посета сајту месечно, преко 200 активних професора као и 2. 000 заказаних часова, платформи EasyPass неопходан је даљи развој како би се задовољиле потребе на тржишту.

Катапулт својим корисницима на путу до тржишта нуди финансијску и менторску подршку. Како истичу, најважнији су им контакти, размена нових идеја и искустава са представницима других стратапа.

„Многи имају више искуства и знања од нас, можемо много да научимо од њих и тако градимо стартап заједницу и подржавамо се међусобно“, закључиле су.

Финансијску подршку искористиће за имплементацију нових погодности на платформи, међу којима је и календар за заказивање приватних часова. Такође, да би професорима било једноставније, отвориће секцију „Питај професора“ и на тај начин покренути онлине учионицу са белом таблом. Менторска подршка значиће за јачање капацитета и „ветар у леђа“ када је реч о пласирању производа на европско тржиште.

Ако сте намеравали да једног дана почнете са учењем, Јана и Маријана су за вас креирале дигитални свет знања. Утврдите ваше зање и научите нешто ново!