#EUzaTebe: Završen javni poziv za projektno finansiranje razvoja inovacija


01.04.2024

Fond zatvara javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru druge faze IPA projekta "Povećanje inovacionih kapaciteta i rasta malih i srednjih preduzeća". Na javni poziv za Program ranog razvoja, Program sufinansiranja inovacija i Program saradnje nauke i privrede, koji je bio otvoren od 12. decembra prošle godine do 01. aprila 2024. godine u 12 časova, pristiglo je ukupno 333 prijave.

Inovativni projekti preduzeća koji su u skladu sa kriterijumima javnog poziva biće upućeni na međunarodnu nezavisnu procenu koju sprovode tehnički recenzenti i Ekspertska komisija. Nakon prve faze procene, najkvalitetniji projekti dobiće priliku da se uživo predstave pred Ekspertskom komisijom, nakon čega se donosi konačna odluka o finansiranju na osnovu kvaliteta projekata i raspoloživih sredstava opredeljenih za javni poziv.

Očekuje se da će odluka o selekciji inovativnih projekata biti doneta sredinom maja 2024. godine, dok se završetak procesa konačnog izbora projekata za finansiranje planira za jul 2024. godine.

Sredstva za realizaciju drugog javnog poziva ukupne vrednosti od 10,3 miliona evra, obezbeđena su zahvaljujući udruženim sredstvima Vlade Republike Srbije (Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija) i Evropske unije.