Milinković Company d.o.o. – Inovacije u gradnji

Odeljak: Vesti- 27. Avg 2014

Milinković Company d.o.o. je osnovana 1990. godine i od tada aktivno prisutna na tržištu. Od 2009. postaje i registrovani subjekat inovacione delatnosti – Razvojno proizvodni centar, a po svojim inovacionim aktivnostima preduzeće je poznato i van granica Srbije.

MC sistem predstavlja integralni inovativni sistem izrade, transporta i montaže prefabrkovanih ferocementnih elemenata sendvič tipa, u za to posebno konstruisanim alatima, skelama i oplatama. Suštinski predstavlja brz, lak, jednostavan inovativni sistem izgradnje kvalitetnih, stabilnih, bezbednih i trajnih, ali i adaptibilnih objekata po meri čoveka sa pozitivnim odnosom ka prirodi, ekologiji i energetskoj efikasnosti. MC sistem u odnosu na postojeće sisteme omogućuje značajne uštede materijala i energije u svim fazama životnog veka objekata: izgradnji 30%, eksploataciji 50 % i reciklaži 50%, pa samim tim za toliko manje zagađuje čovekovu okolinu. Za prefabrikaciju elemenata koriste se nova tehnološka rešenja i novi spoj građevinskih materijala.

Objekti izgrađeni MC Sistemom su jeftiniji u odnosu na objekte sličnih ili približnih osobina izvedenih drugim načinima gradnje.

Sredstvima Fonda za Inovacionu delatnost u okviru Programa  sufinansiranja inovacija omogućeno je unapređenje MC sistema gradnje. Kroz projekat se razvijaju novi elementi i izgradnja objekata raspona preko 17m čime se znatno proširuje postojeća ponuda i omogućava šira primena inovativnog sistema gradnje.

Realizovani su novi alati za proizvodnju prefabrikovanih ferocementnih elemenata u kojima će se proizvoditi elementi za izgradnju hala raspona 23 i 26m. Novi elementi poseduju izvanredne termičke osobine i omogućuju gradnju energetski efikasnih objekata velikih raspona. Razvijeni su novi modularni alati i skele za izgradnju objekata koji su jednostavni za transport i manipulaciju čime je omogućeno ostvarivanje uštede na troškovima transporta a samim tim ostvarenje veoma konkuretne cene izgradnje.

U 2014. godini kompanija Milinković je učestvovala na Sajmu građevinarstva i Sajmu tehnike u Beogradu. Tom prilikom, predstavili su sve prednosti inovativnog sistema gradnje, kao i nove proizvode koji će se naći u ponudi po realizaciji projekta unapređenja MC Sistema.

Brainstorm započeo saradnju sa predstavništvom Coca-Cola Hellenic Bottling Company

Odeljak: Vesti- 31. Jul 2014

Start-up kompanija Brainstorm kroz Program ranog razvoja razvija „KISS Menu“– platformu za naručivanje u ugostiteljskim objektima putem pametnih telefona i NFC tehnologije. Pored samog naručivanja, sistem pomaže korisnicima da odaberu gde će da odu na piće ili hranu, pogledaju osnovne informacije o kafiću, uz slike i opise jela i dnevnih menija, kao i real-time informacije iz lokala. Sistem će uskoro podržavati i opcije loyalty programa za korisnike, ocenjivanja usluga, direktnih plaćanja mobilnim telefonom i personalizovani sistem preporuka.

Kao rezultat razvoja ove platforme, Brainstorm je nedavno potpisao ugovor sa regionalnim predstavništvom Coca Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC), kojim je Coca-Cola postala zvanični partner „KISS Menu” sistema u Srbiji i Crnoj Gori.

Do sada je “KISS Menu” sistem instaliran u 31 ugostiteljskom objektu. Tim Brainstorma svakodnevno radi na postavljanju sistema u beogradskim kafićima i barovima i plan je da do kraja godine sistem bude postavljen u 100 objekata. Cilj Brainstorma je da KissMenu app postane standardna aplikacija na mobilnim telefonima, a potom da se sistem proširi i u drugim zemljama u regionu.

Fond za inovacionu delatnost potpisao Sporazum o saradnji sa Fakultetom za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA)

Odeljak: Vesti- 18. Jul 2014

Sa ciljem podsticanja inovativnosti i preduzetništva, Fond za inovacionu delatnost Republike Srbije je potpisao sporazum o saradnji sa Fakultetom za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA).

Na osnovu ovog sporazuma, studenti FEFA će imati priliku da se upoznaju sa inovativnim preduzećima u Srbiji, kao i da im svojim istraživanjem i analizama pomognu u razvoju preduzeća, posebno u okviru praktične nastave na predmetu “Preduzetništvo”. Fond za inovacionu delatnost zajedno sa FEFA na ovaj način nastoji da ojača veze prosvete i privrede i da doprinese sveukupnoj konkurentnosti srpskih preduzeća.

Fond za inovacionu delatnost potpisao Sporazum o saradnji sa Fakultetom za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA)

Investiranje u nauku za veću zaposlenost

Odeljak: Audio / Video galerija- 15. Jul 2014

Izvor: RTS

Saznajte više »

Više sredstava za nauku – da izađemo iz kruga siromašnih

Odeljak: Štampa- 15. Jul 2014

Izvor: Tanjug

Više sredstava za nauku – da izađemo iz kruga siromašnih 0.1 MB

Obeležen Dan nauke u Srbiji

Odeljak: Štampa- 15. Jul 2014

Izvor: RTV

Obeležen Dan nauke u Srbiji 0.3 MB

Investiranje u nauku za veću zaposlenost

Odeljak: Štampa- 15. Jul 2014

Izvor: RTS

Investiranje u nauku za veću zaposlenost 0.1 MB

Verbić: Ojačati vezu nauke i privrede

Odeljak: Štampa- 15. Jul 2014

Izvor: Blic

Verbić: Ojačati vezu nauke i privrede 0.2 MB

Ojačati vezu nauke i privrede

Odeljak: Štampa- 15. Jul 2014

Izvor: Beta

Ojačati vezu nauke i privrede 0.2 MB

Kako je obeležen Dan nauke u Srbiji?

Odeljak: Štampa- 15. Jul 2014

Izvor: B92

Kako je obeležen Dan nauke u Srbiji? 0.3 MB