Osvojite ulaznicu za Slush – predstavite svoju ideju na lokalnom takmičenju

Posted in: Vesti- Jul 26, 2017

Domaćim startapima i ove godine, treći put za redom, nudi se prilika da predstave svoje ideje u oblasti održivih inovacija na lokalnom takmičenju Slush i kvalifikuju se za učešće u desetodnevnom programu Slush Global Impact Accelerator (GIA) i na dvodnevnoj konferenciji Slush koji se održavaju u novembru i decembru u Helsinkiju (Finska). Slush konferecija, jedna od najvećih te vrste u Evropi, pruža mogućnost startapima da se predstave brojnim investitorima i kompanijama, dok im Accelerator program daje priliku da unaprede svoje veštine i poslovnu ideju.

Lokalno takmičenje Slush će se održati 6. septembra u Beogradu u Naučno tehnološkom parku „Beograd“. Ambasada Finske i Fond za inovacionu delatnost pozivaju startape da se prijave za lokalno takmičenje do 1. septembra 2017. godine putem Aplikacionog formulara na Slush  strani.

Tema ovogodišnjeg takmičenja su održive inovacije. Idealni kandidati za takmičenje su startapi koji razvijaju originalna i održiva rešenja za goruća pitanja – bez sektorskih i geografskih ograničenja; imaju iskustvo i potencijal za rast; veštine i želju da postignu uspeh; poslovnu ideju koja je privukla interesovanje, ali je i dalje u ranoj fazi razvoja, kao i prototip u radnoj fazi. Radni jezik takmičenja je engleski.

Lokalno takmičenje Slush u Srbiji se održava od 2015. godine. Na lokalnom takmičenju žiri će izabrati tri tima, a finski stručnjaci će među njima izabrati pobednika. Srbija je jedna od 20 zemalja širom sveta u kojima će tokom leta biti održana lokalna takmičenja. Pobednici prethodna dva bile su niški Neopix sa igricom za mobilne platforme They Mean Well i novosadski OrganicNet sa onlajn platformom koja povezuje proizvođače organske hrane i one koji žele da žive i da se hrane zdravo. Obe su učestvovale na Slush konferenciji u Helsinkiju i u programu Slush Global Impact Accelerator.

Za dodatne informacije pišite nam na: slush@inovacionifond.rs.