Nove Strawberry klupe u Londonu

Posted in: Vesti- Feb 09, 2017

Beograd-London, februar 2017. – Beogradska kompanija Strawberry energy nastavlja da osvaja evropske gradove svojim solarnim punjačima za mobilne uređaje, sad već međunarodno poznatim proizvodom zasnovanim na inovaciji za čiji je razvoj ova kompanija dobila finansiranje Fonda za inovacionu delatnost.

Mreža od deset novih Strawberry uličnih klupa sa solarnim punjačima za mobilne uređaje, besplatnim WiFi-em i ugrađenim senzorima za merenje kvaliteta vazduha postavljena je ovog meseca u raznim delovima Londona. Tri klupe primenjuju novu tehnologiju beskontaktnog plaćanja, zahvaljujući kojem građani mogu da na licu mesta uplate donaciju od dve funte Britanskom društvu za istraživanje raka.

Strawberry energy je 2012. godine dobio finansiranje Fonda u okviru Programa ranog razvoja, jednog od dva finansijska instrumenta Projekta za podršku inovacijama u Srbiji.

Ova sredstva su iskorišćena za unapređenje sistema upravljanja energijom i prilagođavanje dizajna Strawberryjevog prvog javnog solarnog punjača na svetu, čiju unapređenu verziju predstavljaju današnje londonske klupe.