ЗНАЊЕМ ДО ИНВЕСТИЦИЈА


17.07.2019

Како направити глобалну инфраструктуру сервера која покрива комплетан рад са медијским садржајем? Одговор је пронашао Publitio, стартап из Зрењанина, чија визија је да постану лидери на пољу складиштења, обраде и сервирања медијских материјала. Вишегодишње искуство у одржавању сервера и вођења интернет бизниса уткано је у изградњу платформе за складиштење и манипулацију фотографијама, видеима. Платформа је намењена свима који развијају њеб или мобилне апликације да складиште и обрађују фотографије и видео материјале на врло једноставан начин, без потребе програмирања.

За остварењу своје визије Publitio је искористио средства Програма раног развоја Фонд за иновациону делатност. Финансијску подршку од 80.000 евра уложили су у интензивни развој платформе, како кажу током веома битног периода комплетирања и пласирања услуге.

„Лепа прилика да реализујете своју идеју, а да притом сачувате власништво компаније. Додељена средства Фонда за иновациону делатност су бесповратна, нико вас неће јурити ако на крају пројекат не успе, а једини прави неуспех је не покушати.”, рекао је Дивјак Вујадин, директор Publitio.

Прву инвестицију Publitio је добио од ICT Hub Venture у износу од 30.000 евра, а недавно је и Vega IT инвестирала у њихов развој 200.000 евра. 

Број корисника платформе расте из дана у дан. Потенцијал платформе препознају инвеститори. Желимо им пуно успеха у остварењу визије!