Затворен јавни позив за Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација


01.07.2019

Данас у 15 часова истекао је рок за достављање предлога иновативних пројеката за Програм раног развоја и Програм суфинансирања. Јавни позив је био отворен три месеца, од 28. марта до 1. јула 2019. године.

У наредном периоду, тим Фонда за иновациону делатност ће радити на провери подобности пристиглих пријава. Сви пројекти који испуне услове подобности биће упућени на међународну независну процену коју спроводе технички рецензенти и петочлана Eкспертска комисија. Након прве фазе процене, најквалитетнији пројекти добиће прилику да уживо презентују своје иновације пред Експертском комисијом, после чега се доноси коначна одлука о финансирању на основу квалитета пројеката и расположивих средстава опредељених за јавни позив. Одлука о ужем избору очекује се крајем августа, док се финализација поступка коначног избора пројеката за финансирање очекује крајем септембра 2019. године.

Ове године, обезбеђено је укупно 4,5 милиона евра за подршку иновативним активностима малих и средњих предузећа из ИПА пројекта „Развој нових производа и услуга кроз комерцијализацију истраживања у малим и средњим предузећима“, од чега је 4.1 милиона евра намењено за директно финансирање иновативних пројеката.