Solagro паметнa пресa за рециклажу лименки


05.04.2019

Домаћи стартап Solagro данас је представио јавности нови модел паметне пресе за рециклажу лименки у ICT Hub-у у Београду.

Након годину дана рада на пројекту Solagro Smart Recycler 2.0, који је финансиран од стране Фонда за иновациону делатност кроз Програм раног развоја, нови уређај је спреман за практичну примену. Овај уређај представља технички најнапреднији модел паметне пресе који има унапређен механизам за рециклажу, пружа боље корисничко искуство и нуди атрактиван дизајн.

Solagro се бави креирањем нових решења у области рециклаже амбалажног отпада. Кроз иновативан приступ и „гејмификацију“ процеса рециклаже, Solagro жели да мотивише људе да рециклирају. Solagro паметна преса је мобилан и ефикасан уређај који смањује запремну отпада за 90% у односу на почетно стање. Атрактивног је изгледа, погодна за постављање у компанијама, на трговима, плажама, фестивалима, концертима, спортским и културним манифестацијама.

До сада је инсталирано више од 150 преса у 8 земаља света, а компанија је сарађивала са више од 30 клијената, међу којима су и највећи светски брендови попут Ball Packaging, Coca Cola, Molsoon Cors.  

Осим рада на пројекту Solagro Smart Recycler 2.0, тим је имао веома успешну годину. Solagro паметна преса  је представљена на престижним догађајима у Лондону, Франкфурту, Берлину и Прагу. Успостављена је сарадња са GIZ иновационим фондом на пројекту „Yes we CAN!“ који подразумева изградњу паметног портала за рециклажу, а договорено је и партнерство са компанијом за управљање impact  инвестицијама Finance in Motion, уз помоћ којег ће се финансирати Solagrove промотивне и едукативне кампање о рециклажи током пролећа и лета 2019. године у Београду.