Отворен јавни позив за Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација


28.03.2019

Фонд за иновациону делатност расписао је нови јавни позив кроз који ће се доделити 4,1 милион евра за подршку иновативним активностима малих и средњих предузећа: Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација.

За овај јавни позив, који је отворен до 1. јула 2019. године, средства су обезбеђена из ИПА пројекта „Развој нових производа и услуга кроз комерцијализацију истраживања у малим и средњим предузећима“.

Програм раног развоја намењен је микро и малим предузећима, која послују не дуже од три године, а која развијају технолошку иновацију за којом постоји потреба на тржишту. Иновативни пројекти предузећа се суфинансирају у износу од 80 хиљада евра. 

Програм суфинансирања иновација намењен је микро, малим и средњим предузећима којима су потребна значајна финансијска средства за реализацију развојног циклуса технолошких иновација и покривање високих трошкова за пренос истраживања у комерцијално одржив производ. Иновативни пројекти предузећа се суфинансирају у износу од 300 хиљада евра. 

Пријаве иновативних пројеката подносе се путем портала Фонда за иновациону делатност.