Finski žiri odlučio: Tri srpska tima idu na Slush 2017

Posted in: Vesti- Okt 09, 2017

Odlukom finskih stručnjaka, timovi Mindy, Sinthetic i UrbiGo dobili su jedinstvenu priliku da učestvuju u programu Global Impact Accelerator 2017 i na Slush 2017 konferenciji koji će biti održani u Helsinkiju u novembru i decembru ove godine. Iakoje do sada bila praksa da jedan tim sa lokalnog takmičenja bude izabran za prestižno Slush takmičenje, finski žiri je ove godine doneo odluku da sva tri srpska startupa učestvuju u Accelerator programu i na Konferenciji Slush.

UrbiGo (urbigo.me) izrađuje pametne vertikalne bašte od ekoloških i recikliranih materijala u kojima je moguće gajenje biljaka tokom cele godine, a putem mobilne aplikacije i praćenje napretka gajenja.

Sunthetic (www.sunthetic.eu) se bavi konceptom održive energije za budućnost i prvenstveno dizajnira solarne proizvode. Sunthetic teži da ugradi principe održive energije u svakodnevnu praksu ljudi i njihovih uređaja, poput iPhone telefona.

Mindy (mindyapp.com ) je posvećen lečenju hiperkinetičkih poremećaja i gojaznosti kod dece kroz igru, odnosno kombinaciju spoljašnje fizičke aktivnosti sa testiranim kognitivnim veštinama.

Srbija je jedna od 20 zemalja u kojoj je održano lokalno Slush takmičenje. Na ovom takmičenju, koje je po treći put organizovao Fond za inovacionu delatnost sa ambasadom Finske u Beogradu,  učestvovalo je 19 startapa koji razvijaju svoje ideje u oblasti održivih inovacija, sa vrlo različitim orginalnim rešenjima za goruća pitanja.

Slush konferencija, jedna od najvećih te vrste u Evropi, pruža mogućnost startapima da se predstave brojnim investitorima i kompanijama, dok im Accelerator program daje priliku da unaprede svoje veštine i poslovnu ideju.