Finski žiri odlučio: Box system osvojio ulaznicu za Slush

Posted in: Vesti- Okt 15, 2018

Beograd, 11. novembar 2018. – Odlukom finskih stručnjaka, startap Box System je pobednik ovogodišnjeg lokalnog Slush takmičenja. Pobedom na lokalnom takmičenju, Box System je osvojio jedinstvenu priliku da učestvuje u programu Helsinki BootCamp i ulaznicu za Slush 2018 konferenciju, koji se održavaju u novembru i decembru u Helsinkiju.

Box System je osmislio proizvod pod nazivom WooBox koji se koristi za transport svežih namirnica koje zahtevaju određene temperaturne uslove. WooBox je sačinjen od drveta i vune i prirodna je alternativa ekspandiranoj polistirenskoj peni. Box System tim stremi da postane važna karika u lancu cirkularne ekonomije, na globalnom nivou i da, na taj način, doprinese održivoj budućnosti naše planete.

„Očekujemo da pronađemo partnere i investitore u Skandinaviji koji bi se uključili u naš koncept zamene stiropora promovisanjem pririodnih izolacionih materijala kao što su vuna i drvo. Takođe, nadamo se širenju mreže kontakata i eventualne saradnje sa ostalim startapovima i organizacijama koje imaju ekološku i zelenu komponentu u svojoj misiji.”, kaže Nikica Marinkovic, osnivač startapa Box System.

Na ovom takmičenju, koje je po četvrti put organizovao Fond za inovacionu delatnost i Ambasada Finske u Beogradu, učestvovalo je 11 startapa koji razvijaju svoje ideje u oblasti održivih inovacija, sa vrlo različitim orginalnim rešenjima za goruća pitanja.

Slush konferecija, jedna od najvećih te vrste u Evropi, pruža mogućnost startapima da se predstave brojnim investitorima i kompanijama, dok im BootCamp omogućava da unaprede svoje veštine i poslovnu ideju. Prošle godine ova dvodnevna konferencija je okupila 20 hiljada posetilaca iz 130 zemalja, uključujući više od 2.600 startapa i 1.600 investitora. Ove godine konferencija Slush se održava 4. i 5. decembra.