Euro Heat plasirao nove izmenjivače toplote na tržište

Posted in: Vesti- Sep 16, 2013

Kompanija Euro Heat iz Kragujevca nakon jednogodišnje implementacije projekta je ostvarila prve rezultate komercijalizacije novog proizvoda, pločastih izmenjivača toplote, koji su razvijeni uz sufinansiranje u okviru Programa ranog razvoja Fonda za inovacionu delatnost.

Euro Heat, koji se bavi razvojem i proizvodnjom rashladne i ventilacione opreme za industriju,  je svojom inovacijom privukla pažnju potencijalnih kupaca i već je sklopila poslove vezane za prodaju ovih izmenjivača sa kompanijom Nuova Imas iz Italije, Meggle iz Kragujevca, Petrochemical iz Pančeva, TE Kostolac  iz Kostolca i sa nekoliko termoelektrana u Srbiji. Izuzetne karakteristike novog proizvoda i pristupačna cena omogućavaju da ovaj proizvod bude konkurentan na tržištu. Proizvod će se u bliskoj budućnosti naći i na tržištu drugih zemalja Evropske unije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza.

Projekat je od 9. maja 2012. godine finansiran kroz Program ranog razvoja i obuhvata razvoj prototipa i testiranje proizvoda, kao i sertifikaciju u skladu sa važećim direktivama za sve dimenzije ovog proizvoda. Ukupna vrednost projekta iznosi 92,710 evra dok je Fond za inovacionu delatnost finansirao iznos od 80,000 evra.

Glavne prednosti u poređenju sa konkurentnim proizvodima su pojednostavljeno projektovanje, proizvodnja, instalacija i održavanje, mogućnost projektovanja i za velika toplotna opterećenja (do 100,000 kW), kompaktan oblik – jednostavan za transport i sklapanje, smanjen broj elemenata za zatvaranje – jeftinija i brža proizvodnja, mogućnost da se koristi u skoro svim granama industrije. Danas, kompanija Euro Heat je jedini proizvođač ove vrste izmenjivača toplote u Južnoj Evropi.

www.euroheat.co.rs