Delegacija Indije u poseti Fondu

Posted in: Vesti- Okt 03, 2017

eograd, 3. oktobar 2017. – Visoka delegacija Indije posetila je danas Fond za inovacionu delatnost u okviru Drugog zasedanja Mešovite komisije Indije i Srbije. Posetu je organizovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Četvoročlana delegacija, koju čine visoki zvaničnici naučnih institucija iz Indije ovom prilikom se upoznala sa radom Fonda za inovacionu delatnost u oblasti povezivanja naučnoistraživačke zajednice i privrede, transferu tehnologije, komercijalizaciji inovacija, umrežavanju i podsticanju rasta u okviru privrede zasnovane na znaju.

Fond je predstavio rezultate svojih programa, ističući svoju ulogu u izgradnji srpskog inovativnog ekosistema, promovisanja preduzetništva i podsticanje inovacija. Svoje rezultate predstavile su i tri preduzeća koja su finansijski podržana kroz  Program ranog razvoja, Program sufinansiranja inovacije i Program saradnje nauke i privrede. Uspehe i preduzetničke poduhvate na finansiranim projektima predstavili su Coprix Media, Milinković Company i NovelIC.