Beloruska delegacija u poseti Fondu za inovacionu delatnost

Posted in: Vesti- Mar 17, 2016

Članovi delegacije slušaju predstavljanje rada Fonda

Beograd, 16. mart 2016. – Visoka delegacija Belorusije koja boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji posetila je Fond za inovacionu delatnost.

Delegacija, koju čine visoki zvaničnici beloruskih državnih institucija za unapređenje nauke i inovacija, boravi u Beogradu u okviru dvodnevnog 7. zasedanja Međuvladine belorusko-srpske komisije za naučno-tehničku saradnju, u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Pored njegove ekselencije Vladimira Nikolajeviča Čuševa, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Belorusije u Beogradu i Mihaila Viktoroviča Kažura, savetnika Ambasade Belorusije u Beogradu, delegaciju su činili zamenik predsednika Državnog komiteta Belorusije za nauku i tehnologiju Petar Ivanovič Baltrukovič; zamenik direktora za naučni rad i inovacionu delatnost Instituta za razmenu toplote i mase pri Akademiji nauka Belorusije Valentin Mironovič Astašinski; rukovodilac Uprave za nauku i inovacionu delatnost Ministarstva prosvete Belorusije Viktor Igorevič Volosatikov, i prvi zamenik direktora naučno-proizvodnog javnog preduzeća „Naučno-tehnički centar LEMT BelOMO“ Andrej Mečislavovič Borovski.

Sastanku su u ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prisustvovali Viktor Nedović, v.d. pomoćnik Ministra za međunarodnu saradnju, Branko Bugarski, v.d. pomoćnik Ministra za tehnološki razvoj, transfer znanja i inovacioni sistem, i Nada Milošević, savetnik.

Šef delegacije Pjotr Baltrukovič, zamenik predsednika Državnog komiteta za nauku i tehnologiju Republike Belorusije i v.d. direktor Fonda Ivan Rakonjac

Tim Fonda predstavio je rezultate Projekta podrške inovacijama u Srbiji, koji je Fond sprovodio u periodu 2011-2016, i najavio skorašnji početak sprovođenja Projekta podrške istraživanju, inovacijama i transferu tehnologije u Srbiji. Ova projekta finansiraju se sredstvima Evropske unije.

Pored Fonda za inovacionu delatnost, gosti iz Belorusije posetili su kompaniju EON Plus, koja je dobila finansijsku podršku Fonda u okviru Projekta podrške inovacijama u Srbiji, i Poslovno-tehnološki inkubator tehničkih faktulteta, smeštene u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari.